Алфа Асет Мениджмънт стартира онлайн покупка на дялове

452

Алфа Асет Мениджмънт стартира нова за българския пазар услуга – покупка на дялове от взаимни фондове по Интернет, съобщиха от компанията на пресконференция днес.

Управляващите дружества не разполагат с широка мрежа от клонове, защото тяхната поддръжка е скъпа и се плаща от инвеститорите. Затова ние избрахме да започнем търговия с дялове по Интернет – за да улесним нашите клиенти, като същевременно да не повишаваме нивото на разходите на дружеството”, добави Петър Василев, портфолио мениджър на дружеството.

Фондовете на Алфа Асет Мениджмънт – Алфа Индекс Имоти и Алфа Индекс Топ 15 поддържат най-ниските нива на разходи на пазара – около 0.2-0.3% от стойността на активите.

Това е възможно благодарение на пасивната инвестиционна стратегия на фондовете – структурата на портфейлa е предварително определена така, че фондовете да следват развитието на пазара, не са необходими скъпо струващи финансови анализи и транзакционните разходи са значително по-ниски.

Алфа Индекс Имоти инвестира в АДСИЦ (акционерни дружества със специална инвестиционна цел) за имоти. В портфейла на фонда влизат най-активно търгуваните АДСИЦ за имоти, като делът им е пропорционален на техния капитал. Алфа Индекс Топ 15 следва структурата на индекса Дневник 20, който включва 20-те водещи дружества, търгувани на Българската фондова борса, класирани според тяхната ликвидност и пазарна капитализация.

Технически, онлайн покупка на дялове може да се извърши на сайта на дружеството www.alfafunds.com. Необходима е първоначална регистрация и подаване на поръчка за покупка на дялове. Плащането може да се извърши чрез системата e-pay, по банков път или с кредитна карта, като транзакционните разходи са за сметка на клиента. Сигурността на данните на клиентите е гарантирана.

“От друга страна, ние се надяваме да привлечем и чуждестранни клиенти, включително и българи, живеещи в чужбина, за които в момента е почти невъзможно да инвестират в български взаимни фондове, тъй като е необходимо документите да бъдат на хартиен носител”, допълниха от дружеството.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg