Алфа Финанс Холдинг АД придоби 58.08% от Летище Пловдив

714
Алфа Финанс Холдинг АД придоби 58.08% от Летище Пловдив

Алфа Финанс Холдинг АД придоби мажоритарния пакет (58.08%) на акционерното дружество „Летище Пловдив”. След придобиването Алфа Финанс Холдинг АД ще осигури необходимите инвестиции за бъдещото развитие на комплекса, допълват от компанията.

Намеренията на Алфа Финанс Холдинг са да осъществи цялостна модернизация на терминала. В проекта ще бъде привлечен  партньор с опит в оперирането на летищни комплекси.

Сградата на Терминала в Пловдив  спешно се нуждае от сериозни инвестиции за обслужване увеличаващия се трафик на пътници и товари.

Алфа Финанс Холдинг реализира неотдавна първото успешно публично-частно партньорство с Министерството на транспорта по изграждането на Фериботния терминал в Силистра.

Алфа Финанс Холдинг АД е класически финансов холдинг с три основни направления на дейност – финансови услуги, недвижими имоти, индустриални минерали. Групата е активна в България и Югоизточна Европа. В структурата на Алфа Финанс Холдинг работят близо 3000 души. Групата управлява активи на стойност над 500 млн. евро.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg