Алфа Финанс Холдинг купува СТС Финанс

629

Алфа Финанс Холдинг АД ще придобие 100% от капитала на инвестиционния посредник СТС Финанс АД, основно опериращ в областта на електронната търговия с валута, чуждестранни акции и деривати.

Сделката е одобрена от Комисията за финансов надзор на 20 юли 2007 г.

От компанията считат, че сделката ще позволи на Алфа финанс холдинг да увеличи пазарния си дял във финансовото обслужване на индивидуални клиенти с интерес към по-рисковите инвестиции и маржин търговията с валута, чуждестранни акции, стокови фючърси и опции.

Алфа финанс холдинг вече има присъствие в сегмента на инвестиционното банкиране и работата с корпоративни клиенти чрез Булброкърс АД.

СТС Финанс има акционерен капитал от 1.7 млн. лв., като притежава лиценз за финансова къща, издаден от БНБ и пълен лиценз, издаден от КФН за инвестиционен посредник.

Компанията предлага интернет платформата Meta Trader - предназначена за Forex/CFD търговия, както и Trader Workstation за чуждестранни акции и деривати, които се търгуват на борси в Европа, Азия и Америка. СТС Финанс реализира печалба за 2006 г. в размер на 262 хил. лв. преди данъчно облагане.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg