Американската ITT Defence Internationl - готова да работи с български компании

563
Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров се срещна с президента на ITT Defence Internationl Луис Долив и представители на компанията. Срещата беше уговорена при скорошното посещение на министър Овчаров в САЩ и се състоя днес, 15 март 2007 г. в сградата на МИЕ.

ITT Defence изразиха готовност за привличане на български компании за реализация на проект за поетапнно изграждане на ново поколение комуникационна и информационна система за управление на съединенията на българската армия и видовете войски.

За целта е създаден консорциум между корпорацията, която е водеща и български фирми, между които са "Терем" ЕАД, "Битова електротехника" АД, "Електрон консорциум" АД, "Армитех" ООД, "Оптикс" АД, "Технологика" АД". На тях се предвижда да бъде възложено производството на радиостанции, антенни части и компоненти за осъществяване на инженерингова дейност.

Корпорацията ITT ще представи на МИЕ конкретни предложения, оформени като предварителна офсетна програма, в която освен към изброените български фирми ще бъдат предвидени индиректни офсетни предложения за трансфер на технологии и осъществяване на проекти за управление и поддържане на водния сектор и към фирми произвеждащи невоенна продукция с високотехнологичен характер.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg