Анализират задълженията на държавата към фирмите

720
Анализират задълженията на държавата към фирмите

Междуведомствена комисия ще анализира информацията за задълженията към фирмите, с които държавата има договори за дейности, финансирани с публични средства.

Комисията е създадена със заповед на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, а неин председател е заместник-министърът на финансите Владислав Горанов.

В състава на комисията влизат още заместник-министърът на финансите Ана Михайлова, началник-кабинетът на министъра на финансите Румен Порожанов, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов, председателят на Управителния съвет на АПИ Божидар Йотов, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Камен Кичев, директори на дирекции и експерти от Министерството на финансите.

Комисията е изискала информацията за поетите задължения на министерствата и ведомствата по сключени договори, свързани с капиталови разходи и договори за поддръжка на публична транспортна инфраструктура.

Ще се изготви списък на изискуемите задължения по договорите, неразплатени до края на бюджетната 2009 г. и списък за договорени и предстоящи плащания за 2010 г.

Целта е да се установят задълженията на държавата по поети ангажименти и на база на изготвените анализи да се предложат за обсъждане оптимални за бюджета и изпълнителите решения за начина и сроковете за разплащане. Така държавата ще може да се разплати със своите контрагенти в първите месеци на 2010 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg