Ануар Бадуан: Ще участваме в преговорите с Формула 1

1062
Ануар Бадуан: Ще участваме в преговорите с Формула 1

Систематично има стремеж за взривяването на проекта за "Формула 1". В България целта е да се бламира този проект, заяви председателят на организационния комитет за изграждането на писта за Мото Джи Пи и Формула 1 в България Румен Петков.

Петков изтъкна, че по - близо до подписването на договор с "Формула 1" България никога не е била. Според него обаче има писмо, написано от журналист и изпратено до компанията EABG, с което се призовава фирмата да не инвестира в проекта и се обяснява защо.

"Има извращаване на действителността и има невярна информация, поднесена от някои средства за масова информация", смята Петков. Според него съдържанието на изпратеното писмо до представител на компанията е "гнусно". Оказа се, че тази сутрин съветникът на компанията, Ануар Бадуан, който е на двудневно посещение у нас е получил e-mail, който гласи "Please, send me $ 94 341 433 to improve atmosphere"/ буквално "Моля, изпратете ми 94 341 433 долара, за да подобря ситуацията"/. Подател е "Alex Tzakov". Самият Бадуан не знае кой е човекът, който му е пратил съобщението.

"Усещаме, че медиите се опитват да развалят картината", коментира Бадуан. Самият той не е чел българската преса от последните няколко дни, но от негови колеги от България е разбрал за медийните публикации. Според него само 2/3 от публикуваното във вестник "Сега" писмо отговаря на истината.

Бадуан обясни, че не е вярно, че са унищожени шансовете на компанията, за какъвто и да е бизнес в България. "Моето лично усещане е, че някой от вестника иска да навреди на правителството и на компанията", каза Бадуан. Имаме намерение да спазваме писмото за намерение, което подписахме с правителството, обясни той.

От компанията ще доведат експерти, които ще направят икономическо проучване, за да видят в кои сектори на икономиката компанията може да инвестира. Искаме да развиваме и други, проекти, които дават работа на хората в България, коментира Бадуан.

Следващата седмица представители на компанията ще пътуват до САЩ, за да потърсят и други участници в проекта за изграждането на писта за "Формула 1" и евентуално изграждане на МОЛ в района на пистата, тъй като събитието от "Формула 1" би било само веднъж в годината. От компанията ще участват в преговорите на Българската федерация по мотоциклетизъм с ръководството на "Формула 1", които ще бъдат на 11 септември.

След това ще изготвят оценка за точните си инвестиционни намерения. В следващите 6 месеца от компанията ще уведомят правителството какви намерения имат към нашата страна. Интересите им са свързани и със земеделието и недвижимите имоти. "Ние ще докараме хора и индустрия, която ще помогне на хората в България", категоричен е съветникът.

Той изтъкна за пореден път, че EABG е частна компания, чийто председател категорично не е член на кралското семейство в Абу Даби. Той се смята за приятел на шейховете и за много уважаван бизнесмен.

Бадуан обясни, че в Абу Даби има няколко семейства, които се считат за близки до кралската фамилия, но не са част от нея. По време на двудневното посещение на Бадуан в България ще бъдат изяснени всички параметри около преговорите с ръководството на "Формула 1".

Източник: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg