АП джироса временното удостоверение на Dalkia International за продажбата на Топлофикация Варна

785

Агенцията за приватизация в качеството си на продавач джироса временното удостоверение на Dalkia International - Франция за 39 648 броя акции, представляващи 100% от капитала на Топлофикация Варна ЕАД, след като бяха изпълнени предварителните условия, предхождащи прехвърлянето.

С това френската компания придобива правото на собственост върху продадените акции и приватизационната процедура е завършена.

Окончателното приключване на сделката стана възможно след влязло в сила решение на Комисията за защита на конкуренцията относно концентрацията на стопанска дейност и окончателно плащане на покупната цена от купувача.

Покупната цена на продаваните акции е в размер на 6.78 млн. евро, която се заплаща чрез банков превод по сметка на АП.

Също така купувачът се задължава да не прехвърля акциите на дружеството, правата и задълженията, произтичащи от договора, както и да не намалява участието си в капитала му под 51% за срок от три години, освен с предварително разрешение на Агенцията за следприватизационен контрол.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg