АП джироса временното удостоверение на EVN AG за продажбата на Топлофикация Пловдив

425
Агенцията за приватизация в качеството си на продавач джироса временното удостоверение на EVN AG, Австрия за 25.85 млн. акции, представляващи 100% от капитала на “Топлофикация Пловдив” ЕАД, след като бяха изпълнени условията за приключване, предхождащи прехвърлянето.

Купувачът подписа договор за встъпване в дълг в размер на 15.786 млн. лв. между Булгаргаз”, EVN AG и дружеството и удължи срока на лицензията за производство на топлоенергия, издадена на “Топлофикация Пловдив”.

Покупната цевна на продадените акции е в размер на 32.1 млн. евро, която се заплаща чрез банков превод по сметка на АП.

Купувачът се задължава да не прехвърля акциите на дружеството, правата и задълженията, произтичащи от договора, както и да не намалява участието си в капитала му под 51% за срок от три години, освен с предварително разрешение на Агенцията за следприватизационен контрол.

EVN AG, Австрия се задължава да запази основния предмет на дейност и да не допуска ликвидация или преобразуване на дружеството за срок от три години;

Купувачът се задължава да осигури дружеството да не прекъсва снабдяването с топлинна енергия освен в случаите, предвидени в лицензията издадена на дружеството, както и да поддържа разходите за труд във всяка от 3-те години след приключване, поне на равнището на разходите за труд, които дружеството е имало през годината приключила на 31 декември 2005 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg