АП джироса временното удостоверение за продажбата на Топлофикация Русе

786

Агенцията за приватизация в качеството си на продавач джироса временното удостоверение на “Холдинг Словенске Електрарне” ООД, Република Словения за 4 813 367 броя акции, представляващи 100% от капитала на “Топлофикация Русе” ЕАД, след като бяха изпълнени предварителните условия, предхождащи прехвърлянето.

С това словенската компания придобива правото на собственост върху продадените акции и приватизационната процедура е завършена.

Окончателното приключване на сделката стана възможно след влязло в сила решение на Комисията за защита на конкуренцията относно концентрацията на стопанска дейност и окончателно плащане на покупната цена от купувача.

Нека припомним, че покупната цена на продаваните акции бе в размер на 85 100 001 евро, като за 481 337 акции от Топлофикация Русе, се допуска плащане с непарични платежни средства.

Купувачът се задължи да не прехвърля акциите на дружеството, правата и задълженията, произтичащи от договора, както и да не намалява участието си в капитала му под 51% за срок от три години, освен с предварително разрешение на Агенцията за следприватизационен контрол.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg