АП и EVN AG подписаха договора за приватизация на 100% от Топлофикация Пловдив

668
АП и EVN AG подписаха договора за приватизация на 100% от Топлофикация Пловдив

Агенцията за приватизация в качеството си на продавач и EVN AG, Австрия, като купувач, подписаха договора за приватизационна продажба на 25 850 307 броя акции, представляващи 100% от капитала на“Топлофикация-Пловдив” ЕАД, Пловдив.

Договорът беше подписан от Тодор Николов, изпълнителен директор на АП и от Щефан Шишковиц, прокурист на компанията и Вернер Касагранде – упълномощен представител.

Покупната цена на продаваните акции е в размер на 32.1 млн. евро, която се заплаща чрез банков превод по сметка на АП.

Купувачът се задължава да не прехвърля акциите на дружеството, правата и задълженията, произтичащи от договора, както и да не намалява участието си в капитала му под 51% за срок от три години

EVN AG ще трябва да запази основния предмет на дейност и да не допуска ликвидация или преобразуване на дружеството за срок от три години, както и да поддържа разходите за труд във всяка от 3-те години след приключване, поне на равнището на разходите за труд, които дружеството е имало през годината, приключила на 31 декември 2005 г.

Съгласно договора купувачът се задължава да приведе дейността на дружеството в съответствие и да спазва европейските директиви за големите горивни инсталации и контрол и опазване на околната среда от замърсяване.

Нека припомним, че освен EVN AG, Австрия окончателна оферта в конкурса за продажбата на “Топлофикация Пловдив” ЕАД подаде и френската компания Dalkia International с цена 25 млн. евро.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg