АП и Кей Джи Маритайм Шипинг подписаха договора за Параходство БМФ

772
АП и Кей Джи Маритайм Шипинг подписаха договора за Параходство БМФ

Агенцията за приватизация, в качеството си на продавач, и консорциум Кей Джи Маритайм Шипинг АД, като купувач, подписаха договора за приватизационна продажба на 70% от капитала на Параходство Български морски флот ЕАД. Това съобщават на сайта си от Агенцията по приватизация.

Договорът беше подписан от Тодор Николов, изпълнителен директор на АП, и от Явор Илиев, изпълнителен директор на консорциума.

Общият финансов ефект на подписания договор е 1.22 млрд. лв., от които цена 440 100 000 лв. и инвестиции в предприятието 779.88 млн. лв.

Средносписъчният брой на плавателния състав е 2 432 работещи. В споразумението се предвижда и 15% годишно увеличение на работната заплата.

През юли стана ясно, че купувачът е декларирал готовността си при получено одобрение от Надзорния съвет на агенцията и от Министерски съвет да заплати изцяло цената по сделката. 

През май германо-българският консорциум Кей Джи Маритайм Шипинг АД стана победител в конкурса за продажбата на 70% от капитала на Параходство Български морски флот ЕАД.

Инвестиционната програма е за 10 години. В бизнеспрограмата на купувача се предвижда купуването на 25 нови кораба и замяна на остарелите плавателни съдове с по-нови.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg