АП и с Holding Slovenske elektrarne d.o.o парафираха проекта на договор за Топлофикация - Русе

506

Агенцията за приватизация и Holding Slovenske elektrarne d.o.o, Любляна парафираха проекта на приватизационен договор за продажбата на 100% от капитала на “Топлофикация Русе” ЕАД - Русе, съобщава Агенцията за приватизация.

Предстои парафираният проект на договор да бъде внесен за одобрение от Надзорния съвет на Агенция за приватизация.

Покупната цена на продаваните акции е в размер на 85.1 млн. евро, като за 481 337 броя акции от Топлофикация Русе ЕАД, се допуска плащане с непарични платежни средства (компенсаторни инструменти).

Купувачът се задължава да запази основния предмет на дейност на дружеството за срок от три години както и да не инициира или подкрепя ликвидация или други форми на преобразуване на дружеството.

Също така не трябва да се прехвърля собствеността на притежаваните акции на трето лице за срок от три години, освен с разрешението на Агенцията за следриватизационен контрол.

Купувачът се задължава да осигури дружеството да не прекъсва производството на електрическа и топлинна енергия и снабдяването с топлинна енергия.

Задължително е и поддръжката на разходите за труд във всяка от 3-те години след приключване, поне на равнището на разходите за труд, които дружеството е имало през годината приключила на 31 декември 2005 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg