Асен Василев и Кирил Петков представиха политическата си формация

5636
Асен Василев и Кирил Петков представиха политическата си формация

Бившите министри от служебното правителство Асен Василев и Кирил Петков представиха намеренията си за бъдещо участие в политическия живот на страната. Името на новата политическа формация е "Продължаваме промяната".

С днешното събитие искаме да кажем, че продължаваме промяната, каза Петков.

От своя страна Асен Василев заяви, че ще работят за равен старт - за качествено образование, за здравеопазване, което да не налага да се ходи на лечение в чужбина и да се доплаща за всяка процедура.


"Истината е, че ако просто си съберем, това, което трябва да се събере, сложим контролните механизми, така че парите да се харчат за хората и спрем течовете - всичко това може да се случи. А това случи ли се, нашите бизнеси ще започнат да работят по-добре.

Ако България започне да се развива в тази посока ще видим много повече млади хора, които ще започнат да се завръщат, защото истината е, че България ни липсва. Всички сме живели в чужбина, но тук ни харесва най-много.

Ако ние си оправим среда, изчистим си държавата, ще можем да се гордеем с България каквато е и каквато ще бъде, а не само с българското минало. Това е, което искаме да направим. Това можем да го направим, само всички ние заедно. Ако искате, помогнете да се случи", каза Василев, цитиран от БНТ.

На въпрос той отговори, че идеята за формацията се е зародила, когато са започнали работа в 46-ото НС заради невъзможността да се постигне консенсус в каква посока да тръгне страната.

"Всички знаете, че в последните 4 месеца започнахме промяната и имахме конкретни и ясни цели. Цел 1 - да спрем корупцията и кражбата, добър пример беше ББР. Цел 2 - да освободим малкия и среден бизнес да работи спокойно. Стигнахме до 10% растеж и благодарение на приоритетите на НАП фокусът вече не бяха малки магазини, а големите фирми с големите обществени поръчки. Приоритет 3 - да привлечем високотехнологични инвестиции. Видяхте, че само за 4 месеца привлякохме голям завод за електроавтомобили в Ловеч. Приоритет 4 - когато се събере това благоденствие да се разпредели по-справедливо. Бюджетът показа точно това - когато можем и да намалим дефицита и да разпределим средствата сред пенсионери, хората от здравеопазването и образованието. Вие ни познавате. Тук не включваме нищо ново, искаме тези 4 месеца да ги продължим в следващите 4 години", каза Петков.

Той заяви, че не е важно дали си ляв или десен, а дали си почтен. Каза, че ще работят с почтени хора, независимо от коя страна са те.

Представи екипа си. Обясни, че критериите към тях са да са с добра кариера извън политиката, независими хора. Да не са били в повече от една партия, освен тази коалиция, защото не вярват в хора, които прескачат от партия в партия. Приоритет е и да нямат скандали. Всеки един от тях ще подпише договор за почтеност, че нямат скрити пари.

Повечето от екипа на новата формация са млади хора завършили в чужбина.
 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg