АУБ организира дискусия за основните европейски ценности

818
АУБ организира дискусия за основните европейски ценности

© Pixabay

На 26 април 2018 г. Американският университет в България ще бъде домакин на събитие, дискутиращо основните теми на свободния пазар днес - Free Market Road Show.

В събитието ще се включат студенти от Американския университет в България, други университети, както и ученици от различни гимназии в страната. Организатор e фондация „Фридрих Науман“, в партньорство с АУБ.

Учени и политически експерти от Европа ще водят дискусии за основните европейски ценности – правото на свободно движение и икономическата миграция, данъчните политика и частната собственост, личните свободи.

При последните политически събития в Европа се наблюдава нарастване на популярността и парламентарното представителство на политически партии, които се застъпват за политиката на популизма, държавните регулации, национализирането на икономически сектори и финансирането на нереално екстравагантни разширения на съществуващите мрежи за сигурност.

Форматът на събитието през 2018 г. ще адресира специално и участието на по-младото поколение в тези тенденции.

Free Market Road Show е пътуващ международен формат, който се случва за 11-а поредна година през април и май и обикаля 40 града в Европа и Кавказ - от Скандинавия до Балканите, от Атлантическия океан до Черно море.

В подготовката му са включени Австрийският икономически център в сътрудничество с над 100 водещи мозъчни тръстове и университети в Европа и Кавказ с международни партньори като Global Philanthropic Trust, „Американци за данъчната реформа“, Конкурентният институт за предприемачество, Световните асоциации на данъкоплатците, „Европейските студенти за свобода“ и Ф. Хайек Институт.

Програмата на събитието може да видите тук.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg