Авария в столичен квартал след кражба на кабели на ЧЕЗ

1629
Авария в столичен квартал след кражба на кабели на ЧЕЗ

Вандали откраднаха меден проводник от трафопост в столичния квартал „Гео Милев“, което предизвика авария и доведе до масово изгаряне на електроуреди и електромери на домакинства.

Без ток останаха клиенти на ЧЕЗ на ул. „Калина Малина“ и „Проф. Георги Павлов“ в столицата, както и  живеещите в блокове № 23 и № 21 на ул. „Шипченски проход“. Кражбата е станала около 7 часа тази сутрин.

В момента се извършва възстановяване на електрозахранването и обход на засегнатите потребители за описване на нанесените щети, съобщиха от ЧЕЗ.


„Очакваме компетентните власти да вземат адекватни мерки за защита на интересите на населението и съоръженията ни от непрекъснатите посегателства. Настояваме да се затегне режима на изкупуване на скрап и да не се допуска изкупуване на кабели и други инфраструктурни елементи“, каза Стефан Апостолов, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

Кражбите и вандализмът над енергийни съоръжения ощетяват крайните потребители, като причиняват прекъсвания на електрозахранването и повреждане на електроуреди, а в някои ситуации могат дори да застрашат живота и здравето на хората.

ЧЕЗ покани всички засегнати от проблема компании, бизнес и потребителски организации да обединят усилията си като насочат общественото внимание към този все по-сериозен проблем. Компанията счита, че е необходимо мобилизиране на  обществена нетърпимост, по-ефективни законодателни мерки и наказания за извършителите.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg