Б. Борисов: Никога не ползвам женски пари

981
Б. Борисов: Никога не ползвам женски пари

Ние сме бедни, защото десетилетия сме харчили, крали, каза Борисов.

Относно бизнеса на Цветелина Борислава, Борисов каза БСП да провери и ако му намерят пресечна точка с нея, да кажат, но няма от какво да се смущава. Нека да кажат коя е приятелката на Станишев, за да можем и ние да питаме за нея, попита Борисов.

"Не могат и да ме подразнят - това, което се направили с държавата е толкова лошо, че не искам и да ги слушам, нито се интересувам от мнението им", коментира още Борисов. Премиерът каза, че няма банка и от дядо му знае, че женски пари са змийски кости.

„Аз никога не съм ползвам женски пари в живота си, винаги аз съм плащал всичко вкъщи, но те не го разбират, защото много от тях не са мъже, че да го разберат", отсече Борисов. "Има много по-сериозни теми от това кой какъв живот има и дали го има."

На въпрос дали е вярно, че няма приятели, както коментира той преди, Борисов каза: "Седя като куче в "Бояна", защото в България така е устроено всичко, че не трябва да имаш приятели". Той каза, че се е изпокарал с приятелите си от приятели. "Има кауза сега, която трябва да свършим - да подредим държавата, всичко останало няма значение", отбеляза още Борисов.

Борисов за кризата

Запитан дали се справя с кризата, Бойко Борисов бе категоричен, че в тези условия правителството се справя възможно най-добре. „В Еврозоната се кандидатства, след като си покрил дадени критерии. Дефицитът също е критерий. Държавата, които влезли в Еврозоната, ще имат по 16-17% дефицит, но ние не сме в нея". Предишното правителството според него е скрило истината за дефицита и са го направили със скрити договори и акцизи.

Според него разследването на прокуратурата ще докаже, че предишното правителство е погазило Закона за държания бюджет. Маса пари са изсипвани в малки села за канализация, а по големите проекти не е направено нищо, каза още премиерът. "Аз съм убеден, че Брюксел и ЕК ще оцени това, че България, за разлика от други държави не продължи да лъже и да крие за бюджетния си дефицит".

Нашите приятели партньори от Брюксел не обичат лъжльовците, каза Борисов. И сега нашият дефицит е от най-малките. Ние сега открихме тези договори, защото те бяха скрити с анекси. Ние не можем да разглеждаме едно правителство дори и бивше като някакви престъпници. Ако тези анекси бяха сключени в бюджета нямаше да си раздават така пари.

Ние сме в дефицит, защото платихме много пари. Само на строителния бизнес сме платили 200 млн. лв., подчерта премиерът. Да, наистина това са кризисни мерки, защото нямаме избор. Аз затова критикувам президента, негово право е да ни критикува. Но той трябваше да каже по-рано на предишното управление, че има червена лампичка и че те са харчили особено преди изборите. Те са пресметнали всичко - да дадат тези популистки резултати преди изборите и следващото правителство да падне в пропастта.

Като гръм от ясно небе ми дойде задължението към вносителите на медицинско оборудване. Утре имам среща с тях. Старото правителство е купувало и те искат 400 млн. лв.. Кой ще го плати сега, зададе риторичен въпрос Борисов. Ние слушахме Станишев за излишъци, а какво излезе. Пицата на София е блажна с много шунка, а на държавата е издънена.

Дори бившият министър Николай Василев казва на едно заседание, че ще оставят следващото правителство на хляб и вода. Сега само прокуратурата може само да ни спаси да се разтрогнат някои от тези договори, посочи Борисов. Реформи се правят и с пари, като съкращаваш някои болници трябва да знаеш какво правиш.

Божидар Нанев именно с това не се справи, напомни премиерът. Сега е пълно с популисти и казват какво да се прави вкл. и за пенсионната реформа, което е проблем за целия ЕС заради застаряващото население. Никой не може да ме критикува, защото никой не е направил реформата, а ние ще я направим, категоричен е Бойко Борисов.

Борисов за ветото на президента върху измененията в НПК

Ние приемаме, че президентът е загрижен, каза Борисов за върнатия от Първанов текст от Закона за НПК. Ние писмено ще му представим нашите аргументи. Ние ще започнем с вечните неосъдени и хората забравят за какво са били арестувани, посочи премиерът.

Всеки един обвиняем може да си избере всеки един защитник. Той не се явява на първото дело, на следващото се явява. Ние с предложението си за резервен защитник, за да не са безкрайни делата. Ако е болен титулярът идва резервният, на следващото дело идва избраният адвокат, даде пример министър-председателят. Не виждам никакви проблеми с този текст.

СРС-та не могат да се ползват сега, защо да не могат да се използват срещу тези, които си уреждат далаверите по телефона.

Анонимният свидетел е известен на съдията. По този начин ние издигаме авторитета и ролята на съдията, аргументира се Борисов. Този текст дава възможност на съдията да издаде оправдателна присъда, но ако знае повече той може да даде и наказателна присъда. Съдията знае кой е анонимният свидетел, чел е СРС-та. Ние ще се аргументираме така пред президента, защото може да е подведен. Аз съм разпоредил на министрите Цветан Цветанов и Маргарита Попова да му изпратят нашите аргументи.

Текстовете отново влизат в комисии, ще се обсъждат пак и аз смятам, че ще убедим президента. Но трябва да се гласува и за срок, ако бях парламентарист щях да гласувам това. Много внимателно се отнасяме с ветото на президента и ще кажем с какво сме съгласни и с какво не. Според мен има хора, които имат право да протестират, но тези, които са довели страната до това положение, те нямат право да се изказват. Или ако се изказват да кажат ние надробихме попарата, а сега вие не можете да се оправите.

Източник: БГНЕС/Нова телевизия

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg