Българин бе избран за президент на Асоциацията за обмен на почиващи на НАТО

362
Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Социални дейности на Министерството на отбраната" Николай Цонев бе избран за президент на Асоциацията за обмен на почиващи от страните-членки на НАТО - CLIMS.

Цонев бе избран за президент с абсолютно мнозинство на провеждащото се в периода 15 - 19 октомври ежегодно есенно заседание на асоциацията.

За вицепрезидент бе избран Дигие Гале от Франция. Николай Цонев сменя на поста президент генерал-лейтенант Руи Фидалго Ферейра.

Мандатът на президента на CLIMS е двегодишен и за първи път от създаването на асоциацията и само четири години след приемането на България за пълноправен член на организацията този пост се заема от българин.

Новоизбраният президент Николай Цонев заяви, че ще продължи да работи за още по-динамично развитие на сътрудничеството между страните-членки на асоциацията и за по-широко идентифициране на организацията със Северноатлантическия съюз.

Асоциацията за обмен на почиващи от страните-членки на НАТО включва 12 държави - Германия, Белгия, Испания, Франция, Италия, Унгария, Холандия, Полша, Португалия, Чехия, България и Румъния.

През тази година обменът между нашата страна и останалите членки на CLIMS обхваща 780 военнослужещи и граждански лица.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg