България и Словакия ще си сътрудничат в промишлеността, техническия и технологичния сектор

383
България и Словакия ще си сътрудничат в промишлеността, техническия и технологичния сектор, предвижда одобреният от правителството меморандум за сътрудничество между министерствата на икономиката на двете държави, съобщи правителствената информационна служба.

Целта е подпомагане участието на частния сектор в промишления и технологичен растеж на страните. Меморандумът е насочен към развитие на икономическите отношения и по-интензивното сътрудничество между икономическите субекти на България и на Словакия.

В утвърдения с друго решение на правителството проект на меморандум за разбирателство между икономическите ведомства на България и на Република Корея е заложено страната ни да активизира индустриалното си сътрудничество с Корея. Очаква документът да бъде подписан от заместник-министъра на икономиката и енергетиката Анна Янева при предстоящото й работно посещение в Южна Корея.

Меморандумът предвижда сформирането на Комитет за промишлено коопериране. Целта е засилване на взаимодействието в индустрията и технологиите, енергетиката, малките и средните предприятия, взаимните инвестиции и двустранната търговия.

Южна Корея е водеща страна в Азиатско-тихоокеанския регион, се посочва в съобщението. През последните години се забелязва значително активизиране на търговските ни отношения. Поради това България отдава голямо значение за разширяването и задълбочаването на икономическите връзки, добавят от МС.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg