България и Южна Корея разширяват индустриалното сътрудничество

489
България и Южна Корея разширяват индустриалното сътрудничество

България ще активизира индустриалното си сътрудничество с Република Корея, предвижда меморандумът за разбирателство между икономическите ведомства на двете държави.

Документът бе подписан в Сеул от заместник-министъра на икономиката и енергетиката Анна Янева при работното й посещение в Южна Корея през ноември м. г. и беше утвърден на днешното заседание на Министерския съвет, съобщи правителствената информационна служба.

Меморандумът предвижда сформирането на Комитет за промишлено коопериране. Целта е засилване на взаимодействието в индустрията и технологиите, енергетиката, малките и средните предприятия, взаимните инвестиции и двустранната търговия.

Южна Корея е водеща страна в Азиатско-тихоокеанския регион. През последните години се забелязва значително активизиране на търговските ни отношения. Поради това България отдава голямо значение за разширяването и задълбочаването на икономическите връзки.

Правителството утвърди и споразумението за икономическо сътрудничество с Украйна, подписано през ноември м. г.

Документът ще допринесе за развитие на икономическите връзки и нарастване на сътрудничеството между държавните институции, местните власти и предприемачеството чрез активизиране взаимодействието в икономическата и научно-техническата област, разширяване на съществуващите бизнес контакти, повишаване ролята на малкия и средния бизнес, развитие на връзките между финансовите и банкови институции, на двустранна инвестиционна дейност.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg