България избрана за регионална среща на Майкрософт

583
България избрана за регионална среща на Майкрософт

София бе избрана за регионална среща на Майкрософт, което е още едно доказателство, че България е важна на картата на Майкрософт. Срещата ще се проведе на 8 октомври в офиса на Майкрософт България, като за нея се очаква да пристигнат повече от 50 специалисти от региона на Централна и Източна Европа.

Специално за тази цел в страната ни пристига Норман Джуда, главен технологичен директор на дивизията Worldwide Services and IT на Майкрософт.

Преди да заеме сегашната си длъжност, Норман Джуда играе важна роля при създаването на дивизията Платформи, Технологии и Стратегии на Майкрософт. Заемал е позицията на корпоративен вицепрезидент по бизнес развитие. Като такъв е бил отговорен за развитието на уеб услугите, предлагани от компанията, както и за интеграцията на платформата .NET чрез управлението на стратегически партньорства с доставчици и потребители на бизнес приложения. Това включва и отговорността за управление на отношенията с важни партньори, включително SAP, както и ключови проекти на клиенти.

Като вицепрезидент по бизнес развитието, Джуда се занимава и със създаването на дивизията за Бизнес приложения и придобиването на Great Plains Software (ERP решения). Работил е в тясно сътрудничество с ИТ отделите както на Майкрософт, така и на клиенти на компанията. Отговарял е за изграждането и развитието на цялостната вътрешна ИТ структура и бизнес приложения на Майкрософт.

По време на престоя си в България той ще се срещне със студенти, представители на бизнеса и правителството и ще изнесе лекция на конференцията WebIT.

В рамките на WebIT, на 7 октомври в 13 часа Норм Джуда ще изнесе лекция на тема Следващият уеб (The Next Web).

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg