България се къпе в пари, пише руско издание

618
България се къпе в пари, пише руско издание

България се къпе в пари, пише днес руското интернет издание за недвижими имоти "Журнал про недвижимост". В публикацията е посочено, че инвестициите в български недвижими имоти възлизат на 11.36 млрд. евро и представляват движеща сила за икономиката на страната.

През 2007 г. инвестициите в недвижими имоти в България са се увеличили с 2.36 млрд. евро спрямо 2006 година, като тенденцията за растеж ще се запази и през 2008 година, допълва БТА.

Изданието се позовава на български и международни инвеститори, прогнозирали увеличение от 25 на сто за миналата година, докато само до септември средно в страната инвестициите в недвижима собственост са се увеличили с 30 на сто, а в големите градове - с 32 на сто.

Голямото повишение на цените на недвижимата собственост се дължи на добрите пазарни перспективи, високите годишни доходи на населението и слабата зависимост на България от световната криза, твърди публикацията.

Най-много инвестиции в български недвижими имоти са осъществили британски инвеститори - 40 на сто от общите инвестиции в този сектор. Следват руснаците с 38 на сто.

Строителната промишленост в страната се стимулира и от инвестиционния растеж в туризма, производството и търсенето на съвременни инфраструктури. Изданието цитира Николин Гаврилов, според когото се очаква до 2010 година строителният сектор да отбележи растеж от 12-16 на сто.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg