България - туристическа дестинация за четири сезона

1115
България - туристическа дестинация за четири сезона

Председателят на Държавната агенция по туризъм /ДАТ/ Анелия Крушкова заяви на пресконференция във Велико Търново, че основна задача на ведомството е да разшири рекламата на България по международните туристически форуми като дестинация на четири сезона, съобщава БТА.

       
Нашата страна вече разполага с прекрасни бази за различни видове алтернативен туризъм, а богатото ни културно-историческо наследство е привилегия, с която малко страни могат да се похвалят, коментира Крушкова. Тя бе сред участниците в дискусионните програми на националното туристическо изложение "Културен туризъм" в града.

       
Според нея, засега няма да се променя логото с жълта роза, което се поставя върху всички туристически рекламни материали за България, но е необходима цялостна промяна в посланията и цялостната визия, която се формира сред чужденците за нашата страна като туристическа дестинация.

       

По този повод ДАТ ще инициира обществена дискусия, която да завърши с конкурс за ново рекламно лого на България, добави Крушкова. 

       

По думите й, предстои сформирането на експертна работна група, която ще разработи стратегия за развитието на културния туризъм, в партньорство с общините, туроператорите, музеите и министерствата.

 

През новия сезон ще бъде направено маркетингово проучване, което трябва да изясни промените в профила на чуждестранните туристи в България.

       

Ние не трябва да подценяваме и нашите сънародници като потенциални гости в планинските курорти и по Черноморието, смята председателят на ДАТ. Тази година сезонът ще бъде открит на 20 април, за да могат българските граждани да планират по-рано своите отпуски и да се запознаят с новите възможности за атракции и отдих, които предлага туристическият бранш, допълни Крушкова.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg