Българки продават яйцеклетките си в Гърция

1515
Българки продават яйцеклетките си в Гърция

Българки продават десетки свои яйцеклетки в Гърция, като така зареждат с генетичен материал една от най-оборотните клиники в Солун, показва филм на bTV.

Ако процедурата по осиновяване е тромава за вас, а може и да не ви одобрят, има лесен и законен начин да се сдобиете с чуждо дете, без да преминавате никакви проверки. Нарича се участие в донорска програма за яйцеклетки и сперма и се практикува във всички клиники за асистирано оплождане. Пример за поръчката на деца по каталог е бременността на 62-годишната Красимира Георгиева от Русе. Бебетата са създадени от 100% чужд генетичен материал.

Ползвани са яйцеклетка на 27-годишна жена и сперма на 22-годишен мъж, които са съчетани по преценка на ембриолозите и по поръчка на родилката.

Децата на 62-годишната родилка Красимира роди, са създадени със 100% дарителски материал. Всъщност, това са децата на донорите на яйцеклетка и сперма под кодовите названия f0134 и m0050.

Само в клиниката в Плевен за две години са родени близо 40 деца, създадени с донорски материал от безименни мъже и жени.

Колко струва едно дете от чужда яйцеклетка и дарителски сперматозоид?

Доц. д-р Емилияна Конова от клиника в Плевен отговаря около 10 хиляди лева, до 11 хиляди.

Донорките дават по над 10 яйцеклетки при болезнена и понякога осакатяваща процедура. Правят го за 1000 лева, като търговията е завоалирана във вид на пътни разходи. Има ли хора, които са превърнали продажбата на свои гени във вид на яйцеклетки в поминък?

Нашето проучване разкри, че българки и украинки са основен доставчик на генетичен материал за една от големите клиники в Солун. Жените са едни и същи, някои от години дават по 20 яйцеклетки на всеки 3 - 4 месеца. Взимат по 450 евро на донорство.

Гергана е давала вече 4 пъти: „Всичко е до пари, според мен. Има момичета, които са давали по 10 години през 3 месеца. Има болни момичета, които не трябва да дават яйцеклетки и които са отхвърлени в България точно по тази причина - че не трябва да се дават яйцеклетки. И никой не ги иска в нито една клиника в България. И дават в Гърция".

Клиниката, в която Гергана продава свои яйцеклетки, е в Солун. Албена Стоянова живее в Гърция от 12 години и набира донорки. След това координира и продажбата на яйцеклетките на семействата с желание за дете.

„Всички пари които постъпват в клиниката минават през нея и си мисля, че тя най-много новини изкарва", сподели Гергана.

Жените получават под 1000 лева за над 20 свои яйцеклетки, от които се правят деца. А едно семейство плаща по 8 хиляди лева за половината, без да знае реално какво получава насреща.

„За мен това е престъпление спрямо жените, които получават нашите яйцеклетки. Защото на нас не ни се правят необходимите изследвания", сподели донорка.

„Взеха ми кръв в домашни условия. След една седмица ми се обадиха и казаха, че всичко е ок и мога да давам яйцеклетки", заяви Гергана.

„Страшно е от страна на приемащата жена - тя не знае тая яйцеклетка - това дете дали ще бъде здраво. Изобщо няма да знае, че това дете може да има поне 10 братя и сестри", каза още донорка.

„Има жени, които казват - „не ме интересува нито кръвна група, нито външен вид, нищо не ме интересува. Аз искам дете", заяви Албена.

За разлика от трафика на органи и продажбата на деца, бълването на десетки яйцеклетки, от които се създават десетки братя и сестри на година, не подлежи на реален контрол.

Източник: bTV

 

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg