Българо-германски център за професионално обучение в Царево

3453
Българо-германски център за професионално обучение в Царево

Българо-германски център за професионално обучение ще отвори врати в Царево. От Община Царево информират, че вече е открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Доставка на оборудване и обзавеждане на два Българо-германски центъра за професионално обучение в областта на туризма в гр. Царево"

Българо-германският център за професионално обучение Царево е юридическо лице, второстепенен разпоредител на бюджета - административна структура за изпълнение на държавната политика за насърчаване на заетостта чрез професионално ориентиране, провеждане на обучение за придобиване на професионална квалификация, обучение за усвояване на ключови компетентности, както и обучение и консултиране на начинаещи предприемачи в малки и средни предприятия.

Центърът ще бъде ръководен от директор, който ще се назначава и освобождава от министъра на труда и социалната политика, а в него ще работят още 14 души. В центъра ще се осъществяват дейности по организирането и провеждането на обучение на заети и безработни лица за придобиване на степен на професионална квалификация или на квалификация по част от професия в сферата на туризма - като готвачи, хотелиери, ресторантьори, аниматори, екскурзоводи, камериери, сервитьор-бармани, както и съпътстващи професии като козметици, фризьори и др.

Центърът ще разполага с модерно обзаведени учебни зали, хотелска и ресторантска част. В него ще се провежда практически ориентирано професионално обучение според европейските стандарти за качество, като се използват най-модерни техники и методи на обучение.

С изграждането на центъра в Царево мрежата от българо-германски центрове за професионално обучение в Плевен, Пазарджик, Стара Загора и Смолян ще се допълни с още един - за обучение по професии в областта на туризма, който ще се превърне в база за добри практики и тяхното разпространение в цялата система за обучение на възрастни.

Източник: БГНЕС/БГНЕСФото

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg