Българска фондова борса организира втора кръгла маса

411
Българска фондова борса – София организира Втора регионална кръгла маса “Българската фондова борса и бизнесът – партньори в Европейския съюз”, която ще се проведе на 23 февруари във Велико Търново (Рачев хотел Болярски), съобщиха от инститицията.

Форумът има за цел да запознае бизнесът от Централен северен район на България с предимствата на публичните дружества и механизмите за финансиране чрез капиталовия пазар, както и да го срещне с инвестиционните посредници.

За участие са поканени компании от региона (Велико Търново, Русе, Ловеч, Плевен, Габрово) и инвестиционни посредници, както и представители на Комисията за финансов надзор, Асоциацията на индустриалния капитал в България, академичните среди.

Това е втората от предвидените общо шест подобни кръгли маси, като първата се проведе през ноември миналата година във Варна.

През 2006 г. на БФБ – София баха регистрирани 30 нови емисии акции, от които 18 на дружества със специална инвестиционна цел. Дяловете на 19 договорни фонда също бяха регистрирани на борсата през миналата година, както и 28 облигационни емисии.

Все повече непублични компании се насочват към листване на техните акции на фондовата борса или емитиране на облигации, което предполага много нови емитенти и през 2007 г., смятат експертите на Българска фондова борса.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg