Български и немски експерти обсъждат превенцията от наводненията

373
Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Искра Михайлова откри семинар на тема “Мероприятия за защита от високата вълна на реки, разливи и порои – теория и практики на провинция Саксония – Анхалт”, информират от МРРБ.

Семинарът е част от съвместна програма на министерството и правителството на Саксония – Анхалт и се организира в изпълнение на съвместна декларация за сътрудничество между Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Държавната канцелария на Федерална провинция Саксония – Анхалт.

Програмата отразява нашите общи намерения за сътрудничество, подкрепа, солидарност и обмяна на опит, каза зам.-министър Михайлова. Тя допълни, че превенцията на риска е приоритет на целия Европейския съюз, който изправя съвместните ни усилия пред предизвикателството защита на населението, опазване на инфраструктурата, гарантиране на качествен и сигурен живот на хората в Европа.

Експерти от Министерството на аграрната икономика и околната среда на федералната провинция Саксония – Анхалт представиха опита си при създаването на нови административни структури за защита от наводненията след бедствените наводнения от 2002 г., промени в законодателството на Саксония – Анхалт, използване на средства за премахване на щетите от наводнения както и ползване на средства за превантивна защита от тях.

На форума присъстваха и експерти от Министерството на държавната политика при бедствия и аварии.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg