Български и немски експерти обсъждат превенцията от наводненията

417
Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Искра Михайлова откри семинар на тема “Мероприятия за защита от високата вълна на реки, разливи и порои – теория и практики на провинция Саксония – Анхалт”, информират от МРРБ.

Семинарът е част от съвместна програма на министерството и правителството на Саксония – Анхалт и се организира в изпълнение на съвместна декларация за сътрудничество между Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Държавната канцелария на Федерална провинция Саксония – Анхалт.

Програмата отразява нашите общи намерения за сътрудничество, подкрепа, солидарност и обмяна на опит, каза зам.-министър Михайлова. Тя допълни, че превенцията на риска е приоритет на целия Европейския съюз, който изправя съвместните ни усилия пред предизвикателството защита на населението, опазване на инфраструктурата, гарантиране на качествен и сигурен живот на хората в Европа.

Експерти от Министерството на аграрната икономика и околната среда на федералната провинция Саксония – Анхалт представиха опита си при създаването на нови административни структури за защита от наводненията след бедствените наводнения от 2002 г., промени в законодателството на Саксония – Анхалт, използване на средства за премахване на щетите от наводнения както и ползване на средства за превантивна защита от тях.

На форума присъстваха и експерти от Министерството на държавната политика при бедствия и аварии.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...