Български IT специалисти на стаж в Интерут

790
Български IT специалисти на стаж в Интерут

Интерут, собственикът на българския алтернативен оператор Telecom Partners Network (TPN), стартира международна стажантска програма за IT специалисти. В нея за първа година могат да кандидатстват и българи, завършили Телекомуникации в родни университети.

Компанията ще инвестира в обучението на 12 бакалаври от България, Чехия и Полша. Избраните ще преминат през 18-месечна специализация в централния офис на компанията в Прага. След като завършат програмата, те ще имат възможност да продължат да работят в Интерут и да получават пълно месечно възнаграждение. Компанията ще съдейства на стажантите за получаване на всички нужни разрешителни по пътуването и настаняването в Чехия.

Едно от основните изискванията към кандидатите е да имат бакалавърска степен по Телекомуникации и познания по UNIX, Windows, Voice and VoIP, TCP/IP, BGP и TDM протоколи.

По време на програмата стажантите ще преминат през обучение в различни отдели на компанията - Софтуерна разработка, Доставка на услуги, Мрежово обслужване, Работа с клиенти и др. Те ще работят с модерни технологии и съвременни методи по know-how-то на световни експерти по Телекомуникации. Стажантите ще имат достъп до над 2000 on-line обучения, курсове по английски и чешки, включително и програма за сертифициране по Cisco. Мениджърът на стажантската програма ще следи развитието и ще оценява периодично всеки един от участниците.

Стажантската програма на Интерут се провежда за втора поредна година. През 2007 г. в централата на компанията са се обучавали 7 души от Испания, Сърбия, Чехия, Палестина, Ливан и др. Тази година местата в програмата са с 5 повече, а право да кандидатстват имат младежи само от три страни. Няма „квота” в броя на стажантите от всяка държава, което увеличава шансовете на българските кандидати да заемат повече от една трета от местата.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg