Българският износ за Алжир - в размер на 10.5 млн. долара за 2006-а

861
Българският износ за Алжир - в размер на 10.5 млн. долара за 2006-а

Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров заминава на работно посещение в Алжир от 24 до 28 март.

Министър Овчаров ще ръководи българската делегация за 18-ата сесия на Междуправителствения българо-алжирски комитет за икономическо, научно и техническо сътрудничество, информират от Министерството на икономиката.

В състава й са заместник-министърът на икономиката и енергетиката Корнелия Нинова, изпълнителният директор на Българската агенция за експортно застраховане (БАЕЗ) Дочо Карадочев, изпълнителният директор на Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия (АНМСП) Станимир Бързашки и председателят на Дружеството за приятелство България-Алжир Григор Кръчмарски.

В дневния ред са включени въпроси, свързани с актуалното състояние и перспективите за търговско-икономическо и инвестиционно сътрудничество между България и Алжир. В рамките на сесията ще бъдат обсъдени и въпроси от областта на енергетиката, транспорта, туризма, селското стопанство и водните ресурси.

Очаква се по време на сесията да бъдат подписани Споразумение за сътрудничество между БАЕЗ и Алжирската компания за експортно застраховане и Меморандум за разбирателство между Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия и Националната агенция за насърчаване на външната търговия на Алжир.

Двете ведомства ще обменят информация за развитието на търговията и инвестиционното сътрудничество, организирането на бизнес форуми и изложения.

През 2006 г. българският износ за Алжир е за 10.5 млн. долара. Той включва предимно суровини за производството на храни, тютюн, картони, плочи от дървесни частици.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg