БДЖ пускат в експлоатация първите от новодоставените от Германия пътнически вагони

773
БДЖ пускат в експлоатация първите от новодоставените от Германия пътнически вагони

По повод деня на Съединението, "Български държавни железници" ЕАД ще пуснат в редовна експлоатация първите доставени от Германия пътнически вагони, съобщиха от БТА, като се позовават на информация от дружеството.

До момента в страната са доставени 40 вагона, като с четири от тях ще бъдат съставени композициите на ускорените бързи влакове "Чайка експрес".

Оборудването на вагоните е модерно и съвременно. В настоящия момент такъв тип вагони пътуват в композициите на "Интерсити" влаковете в Германия. Всеки вагон разполага с пет купета с по пет места и три сепарета - безкупейна част с дизайн, различен от съществуващия в наличния на "Български държавни железници" ЕАД вагонен парк.

Тези условия създават допълнителен комфорт и дават възможност на клиентите да избират плацкартно място в купейната или безкупейната част на вагона, в зависимост от своите предпочитания.

Санитарно-хигиенните възли във вагоните са с вакуумна система, затворен тип, което напълно отговаря на европейските изисквания. Новите вагони са оборудвани с допълнителна вентилация - при температура над 28 градуса вентилаторите осигуряват подаване на свеж въздух във вагона.

Входните врати на вагоните са с автоматична блокировка, която се задейства при скорост над 5 км/ч., както и с възможност за автоматичното им затваряне от превозната бригада непосредствено преди тръгването на влака.

Следващата композиция, чийто състав ще бъде изцяло от нови вагони, ще бъде "Диана експрес". Нейното пускане се предвижда да бъде в края на септември.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg