БЕХ с печалба преди данъци към юли от 256 млн. лв.

527
БЕХ с печалба преди данъци към юли от 256 млн. лв.

С 29.3 млн. лв. се е увеличила печалбата на дружествата, включени в групата на Българския енергиен холдинг (БЕХ) през юли, съобщиха от там.

Увеличението на печалбата се дължи на подобрените резултати на Булгартрансгаз, ТЕЦ "Марица Изток 2", Булгаргаз и АЕЦ "Козлодуй", както и на намалената загуба на Националната електрическа компания.

Към края на юли печалбата преди облагане с данъци на дружествата в групата възлиза на 255.8 млн. лв. През този период приходите от оперативна дейност на компаниите са се увеличили с 12 на сто.

В сравнение с юли 2008 година печалбата на дружествата през юли 2009 година бележи ръст от 29.3 на сто, или 57.9 млн. лв.

Подобрените финансови резултати са в резултат на по-ефективното управление на дружествата и политиката за оптимизиране на дейността, наложена от БЕХ ЕАД, коментират от компанията.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg