Без двойното данъчно облагане с ОАЕ

406
Без двойното данъчно облагане с ОАЕ

Министерският съвет предлага на Народното събрание да ратифицира Спогодбата с Обединените арабски емирства за избягване на двойното данъчно облагане на доходите.

 Целта е подобряване на инвестиционния климат, насърчаване на преките инвестиции и икономическото сътрудничество между двете държави.

Спогодбата с ОАЕ, които са важен икономически и финансов център в Близкия изток, ще допринесе за облекчаване на данъчната тежест на гражданите и бизнеса от двете държави.

 С друго решение правителството упълномощи заместник-изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Милен Банков да подпише Меморандум за разбирателство между ИАНМСП и Агенцията за чуждестранни инвестиции и външна търговия на Монголия.

Документът бе утвърден от Министерския съвет на 20 юни т. г. и ще бъде подписан при предстоящото официално посещение у нас на президента на Монголия Намбарин Енхбаяр.

 Двете ведомства ще обменят бизнес информация, свързана с търговията, възможностите за инвестиции, политиките и мерките, които правителствата предприемат за насърчаване на малките и средните предприятия.

 Те ще си сътрудничат при организирането на бизнес форуми и семинари, търговски панаири, изложения и т. н.

Между България и Монголия съществуват дългогодишни добри търговско-икономически отношения. До 1990 г. азиатската държава е традиционен пазар за редица български стоки от хранително-вкусовата промишленост, парфюмерийни и козметични изделия, вина, цигари и др.

През м. г. изнесената продукция е за 1.66 млн. долара.

Източник:БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg