Билингвална система на обучение в Американо-английската академия

4009
Билингвална система на обучение в Американо-английската академия

От предстоящата учебна година Американо-английската академия предлага уникална възможност за паралелно обучение по две програми – американска и българска.

Това е иновативна за българския образователен сектор услуга, предназначена да задоволи потребностите на ученици, чиито приоритет е отличното усвояване на английски език и подготовката за продължаващо обучение в чужбина или България.

Проектът се реализира съвместно с Частно средно общообразователно училище с чуждоезиков профил „Абрахам Линкълн“ и е плод на усилията на българо-американски екип от образователни  експерти.

За учебната 2015/16 година се  записват деца за предучилишна подготовка и ученици в I-и до VIII-и клас включително.

Образователни стандарти
Предлаганата билингвална програма интегрира най-доброто от американската и българската образователни системи. Изградена е в пълно съответствие с българските държавни образователни изисквания, утвърдени от  МОН,  и същевременно  покрива   американските образователни стандарти Common Core.

Обучението в американската програма се провежда изцяло на английски език по утвърдени методики на McGraw-Hill и Нolt McDougal, като курсът по математика се базира на Saxon Math.

Удостоверения и сертификати
За всеки завършен клас и етап на обучение учениците получават легитимни български и американски документи. Завършват средно образование с две дипломи – американска и българска.

Материална база и сграда
Новата модерна сграда на Американо-английската академия е носител на първа награда от Национален конкурс „Сграда на годината“ 2014 в категория „Образование“.

Разположена е в екологичния район на с. Лозен, с удобен достъп от бул. „Цариградско шосе“ и южната дъга на  „Околовръстен път“ - София. Сградата беше открита през октомври 2014 г. от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.

Акредитации и лиценз
Американо-английската академия е акредитирана от международните акредитационни агенции Accreditation International, National Council for Private School Accreditation (NCPSA) и Middle States Association – Commission on Elementary and Secondary Schools.

Частно средно общообразователно училище с чуждоезиков профил „Абрахам Линкълн“  е лицензирано със заповед № РД 14-74/30.06.2010 г. на министъра на образованието, младежта и науката (ДВ, бр. 56 от 2010 г.).

Важни факти
Американо-английската академия е основана в София през 1992 г., като едно от първите интернационални училища в България
Обучава ученици от 32 различни националности
Детска градина – 3 до 6-годишни
Средно училище – I до XII клас
Интернационален преподавателски екип
Малки класове – до 20 ученика
Индивидуален подход и лично отношение към всеки ученик
Нова модерна училищна сграда в екологичен район

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Ba Na Hills - слънчевата земя на чудесата

Кацнал на висок хълм, който гарантира прекрасен природен пейзаж,...