Бизнесът и младите специалисти се срещат на Международния панаир в Пловдив

374
Бизнесът и младите специалисти се срещат на Международния панаир в Пловдив

Днес в Конгресния център на Международен панаир Пловдив ще се проведе поредното издание на ежегодния форум за студентски стаж и кариера "Кариери 2008 – Добра кариера, добър живот". Работодатели от цялата страна ще се срещнат с млади специалисти и студенти, търсещи работа, и ще представят пред тях своите стажантски програми и свободни работни места. Младежите ще получат информация за условията и изискванията на фирмите за наемане на работа и ще имат възможност да изберат най-доброто за себе си.

На “Кариери 2008” в Пловдив ще участват рекорден брой фирми от цялата страна – 48. Организаторите от Jobtiger.bg и Министерството на държавната администрация и административната реформа изразиха задоволството си от условията за работа, които предоставя Международен панаир Пловдив. Те очакват предстоящото издание да бъде много по-успешно от предишните. Над 1000 студенти от Пловдив и региона са се възползвали от посредничеството на “Кариери 2007”.

За първи път, в отговор на нуждите на пазара на труда, се предлагат значителен брой работни места в сферата на услугите. Участието на такива фирми става предпоставка през 2008 г. да бъде даден шанс и на студентите от първи и втори курс за постигане на желаната реализация.

На форума ще бъдат представени и наскоро създадените Кариерни университетски центрове – звеното за активна връзка между образованието и бизнеса. Специалисти от кариерни центрове ще бъдат на разположение както на студентите, за това как да изберат подходящо начало за професионалното си развитие, така и на представителите на бизнеса, за това как да стигнат до мотивираните студенти.

Форум «Кариери 2008» ще бъде открит на 14 април в 10 часа от Ангел Иванов, зам.-министър на държавната администрация и административната реформа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...