Бизнесът ни инвестира на Антарктида

938
Бизнесът ни инвестира на Антарктида

Българският бизнес може да инвестира на Антарктида, стига да има интерес да го направи - това казаха от Стопанската камара, която подкрепи усилията на Антарктическия институт да увеличи информираността за инвестиции на този контитент.

На Антарктида могат да се развиват преди всичко научните изследвания. Те могат да бъдат използвани от съответната фирма.

Това може да бъде фармацията при разработването на нови лекарства, може да бъде туризма, но той няма да е масов, защото дестинацията до Ледения континет е скъпо струваща. Целта е да се накарат отделните браншови организации да помислят, всеки от своята позиция. Това каза заместник-председателят на камарата Камен Колев.

"Производство на съответни облекла, тъй като там условията са необичайни, производство на необходимото оборудване. Трябва да разглеждаме и развитието на телекомуникациите. Може би за това ще са необходими известни промени в нашето законодателство. Изследването на земните недра там също представлява интерес", каза още Колев пред БНР.

Дали, ако фирмите започнат бизнес на Антаркдита, няма да има опасност от унищожаване на природата там и до увеличаване на броя на загиналите пингвини?

"Всяко човешко присъствие, където и да е, замърсява по някакъв начин природата, но на Антарктида съществуват много строги правила. Ние, хората които живеем на другите континенти, увеличаваме въглеродния двуокис в атмосферата, има глобално затопляне, числеността на антрактическия пингвин се е намалила с 50%", заяви проф. Христо Пимпирев.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg