Близо 1000 работодатели са участвали в оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”

916
970 работодатели от София, Благоевград, Русе и Ловеч са участвали в проведените от Агенция по заетостта информационни дни по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Общият й бюджет е 35.2 млн. лв.

Информационната кампания тази седмица продължава в Монтана, Пловдив, Хасково, Бургас и Варна. На нея работодателите ще получат информация за схемата за отпускане на безвъзмездна финансова помощ, специфичните изисквания и насоките за кандидатстване, както и разработването на бюджета, какви са сроковете за подаване на проектните предложения и необходимите документи.

Проектни предложения по програмата "Квалификационни услуги и обучения за заети лица", Приоритетно направление 2 - "Повишаване производителността и адаптивността на заетите"; Основна област на интервенция 2.1 - "Подобряване адаптивността на заетите лица" по Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" ще се приемат 1 октомври 2007 г. във всички бюра по труда в страната.

Основната задача на програмата е предоставяне на квалификационни услуги и обучения за заети лица в микро, малки, средни и големи предприятия. Целта е повишаване на производителността на труда и създаване на условия за устойчива заетост и подобряване на адаптивността на заетите лица. Програмата се фокусира и върху нуждата за подобряване на уменията на ниско квалифицираните възрастни работници, удължаване на активната им трудова дейност и адаптиране към икономиката на знанието.

В програмата могат да кандидатстват образователни институции, работодатели, социално-икономически партньори.

Дейностите, които ще се финансират са:

• предоставяне на обучение за придобиване или повишаване на професионалната квалификация, включително въвеждащо обучение на заетите лица;

• предоставяне на обучение по информационни и комуникационни технологии;

• предоставяне на чуждоезиково обучение;

• предоставяне на обучение за придобиване на ключови компетенции;

• провеждане на съвместни действия на социалните партньори за повишаване адаптивността на заетите лица и предприятия, чрез квалификация и обучения.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg