Близо 1.2 млн. лв. струва рехабилитацията на пътя Елхово-Кирилово-Богомилово

729
Близо 1.2 млн. лв. струва рехабилитацията на пътя Елхово-Кирилово-Богомилово

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството и директор на “Изпълнителна агенция - програма ФАР” към МРРБ Савин Ковачев даде старт на строителните работите по рехабилитацията и реконструкцията на общински път “ с. Елхово – с. Кирилово – с. Богомилово”, Стара Загора.

Обектът е с дължина 7.4 км и се финансира по Програма ФАР, проект “Подпомагане развитието на потенциала на регионалния туризъм, чрез обновяване на съответната инфраструктура” - Компонент 1 “Подобряване на пътната инфраструктура”.

Общата стойност на реконструкцията на обекта е 1 163 854 лв. без ДДС.

Изпълнителният на строително-монтажните работи е ПСК “Ес Би Ес” АД – Стара Загора. Срокът на изпълнение на рехабилитацията е 130 дни.

Рехабилитацията на пътя предвижда изкоп, насип и профилиране на банкети, ремонт и почистване на отводнителните съоръжения, полагане на настилка от износващ плътен асфалтобетон, както и изпълнение на хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация.

Отсечката свързва района на община Стара Загора пряко с община Братя Даскалови и оттам с района на Брезово. Пътят е и най-пряката и атрактивна връзка с туристически комплекс “Каваклийка”.

През последните 30 години не е извършван основен ремонт на пътя, освен изкърпване на местата с най-тежки нарушения на настилката. С години не са почиствани канавките и съоръженията, отводняването е силно нарушено.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg