Близо 1.38 млрд. лв. ще бъдат похарчени от преизпълнението на бюджета за 2007 г.

575
Близо 1.38 млрд. лв. ще бъдат похарчени от преизпълнението на бюджета за 2007 г.

Над 1.379 млрд. лева ще бъдат заделени за дейности и проекти, изпълнявани от ведомства и министерства с пари от преизпълнението на бюджета за 2007 г., сочи справка, предоставена от правителствената информационна служба.

За осигуряване на задължителни запаси от нефтопродукти според директива на ЕС, на Министерството на държавата политика при бедствия и аварии се осигуряват 175 млн. лв. За изграждане на система за спешни повиквания с единен номер 112 МС отпуска 48 млн. лв.

Десет млн. лв. се отпускат за предотвратяване и ликвидиране на последиците от бедствия и аварии, и за почистване на речни корита.

За екологична инфраструктура и изграждане на пречиствателни станции, за депа за отпадъци и ВиК мрежи, както и за дейности по "Натура 2000", се отпускат 100 млн. лв. на МОСВ.

Военното министерство ще получи 110 млн. лв. за покупка на транспортни средства, сред които вертолети "Кугар", за ремонт на няколко самолета МиГ-29, за система на ПВО на страната, за ремонт на военна техника.

МДААР ще получи 42 млн. лв. за сключване на договор за ползване на софтуер, за хардуер, за медицински център, за покриване на допълнителни разходи за изборите през есента и други дейности.

МВР ще получи 46 млн. лева за специални автомобили, за системата за видеонаблюдение в София, за оборудване на полицейските автомобили, за компютри, за оръжие и ремонт на сгради.

Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" получава 247 млн. лева за разплащане по договори за рехабилитация на пътища.

Министерският съвет си разпределя 21.2 млн. лв. капиталови разходи, за работата на Държавна агенция "Архиви", като 5 млн. лева от тази сума е за възстановяване и строителство на храмове и манастири.

Земеделското министерство ще получи 14 млн. лв. за коригиране на речни участъци, за ремонт на училища към ведомството.

Министерството на икономиката ще получи 40 млн. лева за дейности по извозване на отработено ядрено гориво, за плащания по изпълнителни листа срещу Агенцията за следприватизиционен контрол и срещу Агенцията за приватизация.

Министерството на образованието и науката получава 50 млн. лв. от бюджетния излишък за ремонт и строителство на базата на университетите и на БАН. Софийския университет ще получи 5 млн. лв., Техническия университет - 4 млн. лв., а университетите в Русе, Благоевград и в Пловдив - по 2 млн. лв. за различни проекти, уточни премиерът Сергей Станишев на пресконференция.

МРРБ ще получи допълнително 47 млн. лв. за ограничаване на свлачищата в страната.

Държавната агенция за младежта и спорта ще получи 8,2 млн. лв. за организиране на международни състезания, за олимпийската подготовка на нашите спортисти и за проект на федерацията по мотоциклетизъм.

Десет милиона лева получава Министерството на труда и социалната политика за изграждане на сграда в Стара Загора.

Министерството на културата ще получи 3.5 млн. лв. за компютри на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" и за турне на Националната опера в Япония.

Националната разузнавателна служба ще получи 1 204 000 за осигуряване на дейността си зад граница.

Комисията за защита на конкуренцията ще получи 500 000 лева. Комисията за регулиране на съобщенията - 250 000 лева. Комисията за защита на личните данни - 310 000 лв. За такси,
дължими на БТК за излъчване телевизионните програми, се дават 1.428 млн. лв.

Българското национално радио получава 4 млн. лв. за такси за излъчване на програмите по новата тарифа на БТК. Държавната агенция по горите ще получи 10 млн. лв., Националната служба за охрана - 500 000 лева.

"Български държани железници" ЕАД ще получи 39 млн. лв. за задължителни обществени услуги, за компенсиране стойността на безплатните и по намаление цени на пътувания. Общо 40 милиона лева ще получи Националната компания "Железопътна инфраструктура" за ремонт на ЖП мрежата.

Столичната община ще получи 27.430 млн. лева за изграждане на метрото и за плащане на безплатни и по намалени цени пътувания. Различни общини ще получат 65.4 млн. лв. за временни безлихвени заеми от централния бюджет за финансиране на разходи по проекти и програми, съфинансирани от Европейския съюз.

Общо 191.6 млн. лв. са трансфер към Националния фонд към Министерството на финансите за проекти по оперативните програми, съфинансирани от ЕС.

Министерството на здравеопазването ще получи 25 млн. лв. за нова апаратура, строителство и ремонт на лечебни заведения.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg