Борисов: Какво значи частен пенсионен фонд?

2039
Борисов: Какво значи частен пенсионен фонд?

Какво значи частен пенсионен фонд, попита риторично Бойко Борисов във връзка с темата за частните пенсионни фондове и решението на МС да бъдат национализирани.

От 2000 година се трупат пари - те не са на тези частни пенсионни фондове, които сега казват че ги национализират - това са парите на хората. Какво става 2006, 2008, 2009 г. преди да дойдем ние - тези частни пенсионни фондове трябва да си поемат и да си плащат пенсиите за така наречените категорийни работници, които работят при най-тежките условия на труд. Обаче като дойде моментът за плащане - те все не са готови",категоричен бе Борисов в интервю за националната телевизия.

Според него при неадекватно правителство на президента Първанов, защото той е истинският стратег и организатор на предишното правителство , "затова той да не се прави, че сега влиза в политиката",не е решавало проблема, а го е отлагало.

Тези, които казват, че им се национализират парите, могат да плащат по 50 лв. пенсия на месец, обясни още премиерът. Министър-председателят даде пример с учителския фонд, който е в НОИ и има над 100% ликвидност. Частните пенсионни фондове трябва да започнат от 1 януари да плащат на миньорите. По думите му миньорите ще получават по 50 лв. на месец пенсия.

Всичко, което се събира от здравна вноска, отива за здраве, коментира и здравната реформа премиерът. Редно е, когато подписваш споразумение с някого, да го скъсаш пред този, с който си го подписал, бе коментарът на Борисов относно скъсаното споразумение от лекарите. Той каза, че не знае какво е станало точно, но добави, че той има принципи. За първи път в пенсионната реформа се прави нещо радикално, така че системата да е балансирана. Радикални действия в здравната реформа се правят в момента от министър Константинов, похвали го премиерът.

На въпрос защо бе въведен данък "лукс", премиерът отговори, че това е необходимо, защото е възмутен от сградите, които съществуват. Всички знаем, че има злоупотреби, но никой не е предполагал, че те са чак толкова големи. Според него ГЕРБ е дясна партия, но тя е член на ЕНП и се грижи за най-голям кръг от хора. Българите трябва да разберем, че колкото произведем, толкова ще харчим. Парите за здраве отиват за здраве - 3.5 млрд. лв. и никой няма право да говори, че хората ще измрат, при положение, че има толкова много пари. Пациентите им са най-важни и парите са ясни и точни къде ще отидат, категоричен бе министър-председателят.

Запитан дали би подкрепил анкетна комисия, която да разглежда въпроса с имотите на вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов, Борисов коментира, че тези въпроси за имуществото са се изяснили и те са, защото има вече задържани криминални лица. Нямам никакви съмнения и никакви неизяснени въпроси около имуществото на Цветанов, бе коментарът на Бойко Борисов.

"Видях се с премиера на Бавария и депутати и министри, които ще участват активно във взимането на решението за Шенген на България. Премиерът на Бавария излезе и публично изрази подкрепата си за България. Днес се събират всички министър-председатели на провинции в Германия и се надявам той да сподели това пред тях". Това каза още Бойко Борисов, който е на официално посещение в Свободна държава Бавария, Федерална Република Германия

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Alexander
# 0
17:06 | 24 June 2011
Съвкупната доходност на… Колко струват на България задължителните „частни пенсионни фондове“ - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/06/23/mega_fack_private_funds/ Несъстоятелните, дори и на теория – Задължителни „частни пенсионни фондове“ - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/06/17/the_insolvent_funds/ Доходност на… (Колко пари ми загуби задължителния ми частен пенсионен фонд) - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/06/08/fack_private_funds_calculator/ Измамата – задължителни „частни пенсионни фондове“ и „конституционния съд“ - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/06/06/fack_private_funds/ Защо „национализацията“ на допълнително-задължителното пенсионно осигуряване е една много добра идея - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/03/13/nationalization/
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg