Борисов отмени конкурса за обществен превоз на пътници по основни автобусни линии

668
Борисов отмени конкурса за обществен превоз на пътници по основни автобусни линии

Със своя заповед днес кметът на София Бойко Борисов отменя проведения конкурс за възлагане на обществен превоз на пътници по основни градски автобусни линии от общинската транспортна схема на Столична община.

Мотивите за заповедта на Бойко Борисов са решение на Комисията за защита на конкуренция (КЗК) и факта, че заложените в конкурсната документация изисквания за допустимост ограничават конкуренцията.

„Като взех предвид Решение № 143/28.02.2008г. на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) относно провеждане на конкурс за възлагане на обществен превоз на пътници по основни градски автобусни линии от общинската транспортна схема на СО, в едно с предписания относно утвърдената документация, а именно, че същите нарушават и ограничават конкуренцията с въведените изисквания за допустимост и оценка на участниците по следните точки от документацията", пише в заповедта.  

„Квалификационни изисквания към кандидатите", с която са определени условия за допускане до участие в конкурса кандидатите да извършват и да са извършили обществен превоз на пътници в населени места с над 500 хиляди жители и да имат оборот по подадена данъчна декларация от транспортна дейност на пътници за последните 5 години минимум 40 млн. лв.

Снимка:БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg