Борисов: Прокуратурата да се занимае и с Булгаргаз

415
Борисов: Прокуратурата да се занимае и с Булгаргаз

За вторник е насрочена срещата на столичния кмет и министъра на икономиката и енергетиката, на която ще бъдат обсъдени трите варианта за оздравяване на "Топлофикация София". Кметът на столицата Бойко Борисов заяви, че има достатъчно данни, че от базата в Чирен нерегламентирано се краде газ.

Столичният кмет ще поиска прокуратурата да разследва информацията за кражби на газ от Чирен.

"Имам достатъчно информация, че в момента от естественото находище в Чирен липсват огромни количества газ. Това се е правило и в миналото. Облагодетелстват дадени фирми, да речем, торовите заводи, които правят печалби в момента и това много ме навежда на мисълта чии спонсори са тези големи фирми. Те са ясни, че са управляващите. Затова аз мисля, че прокуратурата наред с нашите преговори е хубаво да се занимае и „Булгаргаз” - договора, защо не се плаща газта, как е договорена и съответно краде ли се газ", заяви столичният кмет.

Към момента има три варианта за оздравяване на "Топлофикация София". Според първия - държавата може да стане собственик на цялото дружество след изкупуването на задълженията му. Вторият предвижда задълженията да бъдат покрити пропорционално на акционерното участие, а според третия задълженията ще бъдат покрити от общината под формата на заем към дружеството.

"В краен случай ще извадим, ще дотираме "Топлофикация" с ясното съзнание на хората, че го правим без абсолютно никакъв икономически интерес, само, за да изкарат зимата”, отбеляза Бойко Борисов.

Източник: bTV

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg