Борисов: В момента България, погледната отгоре, е в пръстени от магистрали

1573
Борисов: В момента България, погледната отгоре, е в пръстени от магистрали

Строителството на автомагистралите „Тракия” и „Марица” се изпълнява в предвидените срокове. Оптимист съм и съм убеден, че до две години животът на българите ще стане различен. Това коментира министър-председателят Бойко Борисов след като заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова провери хода на строителството на двата аутобана, съобщиха от правителствената информационна служба.

Кипи огромен труд, над петстотин машини работят в момента по двете магистрали”, каза още премиерът след като лично обходи трасето на бъдещите аутобани.

Изключително ми е приятно, в момента България, погледната от горе, е в пръстени от магистрали”, добави Борисов и подчерта, че страната ни ще има аутобани от Турция до Пловдив, от Черно море до София и от София до Бяло море.

Пред журналисти, на трасето на строящата се магистрала „Марица” край Харманли, министър-председателят съобщи, че до края на юни месец ще бъде подменена ВиК инфраструктурата на пътя в Симеоновград, на който в навечерието на Великден миналата година загинаха шестима младежи. От началото на юли месец ще започне и ремонтът на пътя.

Общата дължина на автомагистрала „Марица” ЛОТ 1 и ЛОТ2 е 65.62 километра и се финансира по ОП „Транспорт”. Стойността на договора е 398 618 465 лв. с ДДС, от които от Кохезионен фонд на ЕС 80%, национално съфинансиране – 20%.

Магистралата е разположена по протежението на Транс-европейската транспортна мрежа и ще свързва автомагистрала „Тракия” при пътен възел Оризово с Капитан Андреево на българо-турската граница. Част е от Европейския транспортен коридор №ІV и от трансевропейската автомагистрала „Север – Юг”.

В момента се проектира отсечка по автомагистрала „Тракия” в района на Пазарджик, допъ министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

В този район магистралата е цялата в кръпки, които са неустойчиви. По тази причина в бюджета за следващата година ще се заложи сума, необходима за цялостната реконструкция и рехабилитация на този участък, каза министър Павлова.

Сумата ще е доста голяма, защото и отсечката е голяма, но проблемът ще бъде дългосрочно решен. Министър Лиляна Павлова каза още, че при инспекцията на магистрала „Марица” е бил забелязан огромен напредък – над 250 машини работят в момента на обекта, докато миналия месец там е нямало нито една. Изненадата е била приятна, каза Павлова.

Материалите и скалните маси, които излизат при изкопните работи, са достатъчно добри и те могат да се вложат обратно, което ще улесни процеса. Важното е сроковете да бъдат спазени.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Rafaela
# 0
04:06 | 18 June 2012
Thohugt it wouldn't to give it a shot. I was right.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg