Борисов: За всяко милионче жива мръвка се откъсва от мен

1028
Борисов: За всяко милионче жива мръвка се откъсва от мен

Призови БАН да стачкува срещу предишното правителство, за това че е вършило сделки и не си е плащало за тях. С тези думи премиерът Бойко Борисов се обръща към министъра на образованието Сергей Игнатов по време на редовното правителствено заседание, проведено в сряда, съобщи БГНЕС.

Игнатов докладва на премиера за неплатени средства от българската страна към Руската федерация за изнесено отработено ядрено високо радиоактивно гориво на стойност 1 349 982 щатски долара, които не са изплатени в продължение на три години. Спогодбата за горивото е подписана през 2008 година, тоест при предишното правителство.

"Защо не са плащани? Как са го изнесли и не са си платили и ние след три години трябва да го платим?", пита премиерът Борисов и продължава разговора с министър Игнатов с думите:

"Аз знам какво сме платили, за всяко милионче жива мръвка се откъсва от мен. Аз знам, че сме платили и сега още, над два милиона лева – защо? След като са го изнесли защо не са го платили, нали не е имало криза тогава?".

В следствие на отговора, който получава от Сергей Игнатов, че правителството трябва да плати още 352 хиляди по спогодбата, Борисов заръчва да се призоват учените от БАН да стачкуват и срещу предишното правителство.

"Ето, обади се на Съботинов и когато провеждат следващата стачка да заделят 10-15 минути от стачката срещу това, че предишното правителство не си е платило борчовете и ние сега ги договаряме и плащаме, така е коректно. Тук като повикат малко, да чуя и малко срещу Станишев, Доган и компания. "Обаждаш се и казваш: "Премиерът иска сега да повикате малко и за тях, защото ви плащаме борчовете, които 2008 година не сте си платили", заръчва Борисов на Игнатов.

Автор: Леся Бакалова

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Създайте идеалния климат у дома

Каквато и да е температурата навън и каквито и да са вашите...