Борисов: За всяко милионче жива мръвка се откъсва от мен

1085
Борисов: За всяко милионче жива мръвка се откъсва от мен

Призови БАН да стачкува срещу предишното правителство, за това че е вършило сделки и не си е плащало за тях. С тези думи премиерът Бойко Борисов се обръща към министъра на образованието Сергей Игнатов по време на редовното правителствено заседание, проведено в сряда, съобщи БГНЕС.

Игнатов докладва на премиера за неплатени средства от българската страна към Руската федерация за изнесено отработено ядрено високо радиоактивно гориво на стойност 1 349 982 щатски долара, които не са изплатени в продължение на три години. Спогодбата за горивото е подписана през 2008 година, тоест при предишното правителство.

"Защо не са плащани? Как са го изнесли и не са си платили и ние след три години трябва да го платим?", пита премиерът Борисов и продължава разговора с министър Игнатов с думите:

"Аз знам какво сме платили, за всяко милионче жива мръвка се откъсва от мен. Аз знам, че сме платили и сега още, над два милиона лева – защо? След като са го изнесли защо не са го платили, нали не е имало криза тогава?".

В следствие на отговора, който получава от Сергей Игнатов, че правителството трябва да плати още 352 хиляди по спогодбата, Борисов заръчва да се призоват учените от БАН да стачкуват и срещу предишното правителство.

"Ето, обади се на Съботинов и когато провеждат следващата стачка да заделят 10-15 минути от стачката срещу това, че предишното правителство не си е платило борчовете и ние сега ги договаряме и плащаме, така е коректно. Тук като повикат малко, да чуя и малко срещу Станишев, Доган и компания. "Обаждаш се и казваш: "Премиерът иска сега да повикате малко и за тях, защото ви плащаме борчовете, които 2008 година не сте си платили", заръчва Борисов на Игнатов.


Българският бизнес

Автор: Леся Бакалова

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg