Бояджиев: Пловдив е изключително атрактивен за ИТ и аутсорсинг

2641
Бояджиев: Пловдив е изключително атрактивен за ИТ и аутсорсинг

Това, което се променя през последните 10 години в региона на Пловдив, е все по-засиленият интерес от два по-специфични отрасъла, свързани с недвижимите имоти – индустриалните площи и аутсорсинга на бизнес процеси и ИТ услуги, като ръстът е значителен през последните две години.

Това каза Константин Бояджиев, директор Бизнес развитие в Галакси Инвестмънт Груп, по време на форума „Шумът на парите“.

Два са основните фактора, които правят града атрактивен. Първо е локацията, но освен това София е финансов и административен център на България, съответно ИТ индустрията има нужда от допълнителна работна ръка, от многоезична среда на персонала, които могат да бъдат намерени в Пловдив.


Освен това това обаче стои и възможността да се наема работна ръка при значително по-ниски разходи, отколкото тази в столицата, посочи Бояджиев.

Основната стратегия на Галакси Инвестмънт Груп за намиране на инвеститори е да предлага продукта, който те желаят, обясни Бояджиев. Към момента в Пловдив липсва предлагане на достатъчно офисни сгради, които да задоволяват абсолютно изискванията на тези компани.

Самите наематели търсят климатизация, удобства, възможност за разрастване на офисите след първоначалното им установяване, което ние успяваме да задоволим и това прави нашите проекти все по-желани, поясни той.

Галакси Инвестмънт Груп успява да не се фокусира само върху един отрасъл. Компанията има както част за инвестиции в офис проекти, така и цяло звено, което се занимава с предлагане на индустриални имоти и проекти, каза още Бояджиев.

Историческите данни показват, че градът е атрактивен, затова много международни инвеститори са влезли вече там, сред тях Шнайдер Електрик, Либхер, Кауфланд, АББ, както и български компании, като Бела България, Спиди и пр.

Добрата локация, многото транспортни коридори и наличието на летище спомагат Пловдив да е атрактивен не само за ИТ и аутсорсинг, но и за индустриални площи.

Доволни сме от действията на общинската администрация и държавата за подпомагане на индустриалния бизнес в региона на Пловдив, заяви Бояджиев.

Това, което могат да направят със сигурност, е допълнително развитие на летището, по-специално на карго терминала, действия за привличане на международен инвеститор, който да вложи средства там, но да направят този транспортен хъб по-добре използваем, което ще спомогне предприятията да се развиват, според експерта.

Програмата, както и повече подробности за Шумът на парите могат да се намерят на profit.bg/forum.

Форумът Шумът на парите се осъществява със съдействието на ВИП спонсорите Уникредит Булбанк, Vivacom и Галакси Инвестмънт Груп, както и спонсорите Трейс Груп Холд, София Интернешънъл Секюритиз, ЛУКС ИМОТИ, консултантска къща Амрита, Peugeot и Борика Банксервиз.

Медийни партньори на събитието са fakti.bg, offnews.bg, novini.bg, kaldata.com, imot.bg, economic.bg, сп. Forbes, сп. Икономика, агенция Фокус, pariteni.bg и SeeNews.

Организационен партньор на събитието за поредна година е агенцията за връзки с обществеността AMI Communications България.

Българският бизнес

Всичко по темата Шумът на парите

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg