Бранков: Необходими са промени в социалното осигуряване

714
Бранков: Необходими са промени в социалното осигуряване

Неплащането на осигуровките, очакваните дефицити в бюджетната система и новите съкращения налагат въвеждането на промени в системата за пенсионното и социалното осигуряване, заяви зам.-председателят на Българската стопанска камара Димитър Бранков.

Според него променихте биха могли да станат в мандата на следващото правителство. По думите му кризата поставя още по-остро необходимостта от изменение.

"Дори и без криза, необходимост от промяна в част от рамката на пенсионно-осигурителната система съществуваше. Сега обаче кризата поставя този въпрос в по-голяма степен, именно защото имаме дефицит в основните системи, т.е. на бюджета и на пенсионно-осигурителната система.


Това просто налага този въпрос отново да бъде сложен на масата, да бъде експертно разработен и, разбира се, да бъде обсъден със социалните партньори", каза Бранков.

Източник: БНР

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

НеПенсионер
# 0
11:05 | 18 May 2009
За съжаление трябва да приемем факта че пенсионирането е илюзия и не ни чака нищо добро на старини. Морално и честно е след 50 години работа да си позволи човек пенсия, но не е реалистично Факт е че за да живееш без да работиш и произвеждаш, някой от хората които произвеждат трябва да те носи на гърба си. Предвид демографските тенденции в БГ обаче, докато ми дойде време за пенсия, пенсионерите ще са се превърнали в непосилно бреме за работещите. Колкото повече млади хора осъзнават това, толкова повече ще намаляват и постъпленията в пенсионните фондове което още повече ще задълбочава проблема. Така че хора, плащайте някакви разумни вноски за пенсия - все пак нещо ще получите но се погрижете и сами за себе си и не разчитайте много на пенсията
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg