Брутната печалба на ОББ за 2006 година е 167.5 млн. лева

503
Постигнатата брутна печалба за 2006 г. на ОББ след провизии и преди облагане с данъци е в размер на 167.5 млн. лева. В сравнение с предходната 2005 година, банката е увеличила печалбата си с 59.7 млн. лева, отчитайки годишен ръст от над 55 процента.

Проведеното Общо събрание на акционерите на ОББ взе решение нетната печалба за 2006 година в размер на 142 602 882.04 лева и неразпределената печалба от преоценъчен резерв в резултат на продажба на дълготрайни активи в размер на 760 248.51 лева, да бъде разпределена във фонд “Резервен”.

За трета поредна година основният акционер на банката – Националната банка на Гърция, не разпределя дивидент, реинвестирайки цялата печалба в капитала на банката. През 2006 г. банката задържа своята първа позиция в корпоративното банкиране в частния сектор и втора позиция при банкирането на дребно.

За 2006 постигнатата възвръщаемост на средногодишния капитал (ROАE) достига 27.8%, а възвръщаемостта на средногодишните активи (ROАА) 3.6 %.

През 2006 ОББ стартира за първи път в България продажбата на интегрирани банково-застрахователни продукти (bankassurance) посредством създадените с нейно участие съвместни дружества за живото и общозастраховане заедно с най-голямата гръцка застрахователна компания Ethniki Insurance и световният застрахователен лидер American International Group.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg