БСК създава Национален съвет по икономическа политика

493
БСК създава Национален съвет по икономическа политика

Учредява се Национален съвет по икономическа политика, който ще е консултативен орган към Управителния съвет на Българската стопанска камара (БСК). Това решиха участниците в проведеното днес, 6 март 2008 г., Общо събрание на БСК.

Съветът ще се състои от представители на бизнеса и науката от различни икономически сфери и ще подпомага Управителния съвет на камарата при формулирането на актуалните политики и задачи, стоящи пред икономическото развитие на страната.

Националният съвет по икономическа политика ще бъде разделен на „тематични” комитети, които ще разработват аналитични и други документи по отделните политики. Съветът се избира с мандат от 5 години, а неговото структуриране, както и изборът на председател, ще се състои на специално заседание в близките 2 месеца.

Делегатите на Общото събрание приеха промени в Устава на БСК, съгласно които се намалява числеността на Управителния съвет на камарата (от 80 на 16 души) и се закрива досегашният оперативен орган на управление – Изпълнителното бюро.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg