БСК стартира процес по внос на квалифицирана работна ръка от страни извън ЕС

323
На този етап има възможности за набиране на средно и високо квалифицирани работници от Македония, Албания и Молдова, и на специалисти от Индия, Филипините, Виетнам и Бангладеш.

Българската стопанска камара проверява комплексността на документите и получава биографиите на подходящите кандидати. Работодателите ще имат възможност да избират между алтернативни кандидатури на чужди работници. На този етап, услугата за тази първа фаза е безплатна. След това, в съответствие с българското законодателство, избраните служители се заявяват по съответния ред и се назначават.

БСК стартира серия от индустриални визити на европейските посланици у нас във високотехнологични български предприятия.
Първото посещение е на 6 март т.г. в «Телетек Електроникс» АД-София

На 6 март т.г., вторник, от 11.00 ч, посланиците на страните-членки на ЕС у нас ще посетят „Телетек Електроникс” АД – София, където ще се запознаят с производството на предприятието.

Това е първата от серията индустриални визити във високотехнологични български предприятия, разработили и наложили собствено know-how на международния пазар, които БСК ще организира в чест на приемането на България в Европейския съюз и по повод 50-годишнината от създаването на Съюза.

Идеята за тази инициатива възникна по време на проведената в края на миналата година среща на ръководството на БСК с дипломатическите представители на страните-членки на ЕС у нас. Целта е да бъде показано съвременното лице на българската индустрия, като пълноправен участник в общия европейски пазар.

„Телетек Електроникс” АД е един от водещите производители на алармена и пожароизвестителна техника на българския пазар. Програмата на посещението предвижда представяне на „Телетек Груп” – холдинг, в чиято структура е „Телетек Електроникс” АД, интересни факти около дейността на производствената фирма в страната и чужбина, и обиколка на производствените й цехове.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg