БСК връчи годишните си награди „ИН-5” за принос в развитието на българската икономика

1484
БСК връчи годишните си награди „ИН-5” за принос в развитието на българската икономика

Българската стопанска камара днес връчи годишните си награди „ИН-5” за принос в развитието на българската икономика през 2007 г. Гости на събитието бяха министърът на финансите Пламен Орешарски и зам.-министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева.

Името на наградите „ИН-5” отразява петте основни стълба на икономическия просперитет – индустрия, инвестиции, иновации, интелект и инициатива.

В категория „Индустрия“ наградата спечели „Фикосота Синтез” ООД – Шумен за пускане в експлоатация на два нови цеха, сертифициране на всички продукти, постигнат ръст на ДМА и завоюване на пазарни ниши в три нови държави. В категория „Инвестиции“ отличените са „Овергаз инк.” АД – София за последователна инвестиционна политика, усвояване на нова технология за компресиран природен газ и за системна работа в областта на човешките ресурси.

В третата категория „ Иновации“ наградата отнесе „Болярка ВТ” АД – В. Търново за внедряване на нови технологии и изграждане на ново поколение хладилно отделение, усвояване на роботоризиран палетизатор и други високопроизводителни машини, позволили 100-процентно увеличение на експортната листа. Победител в категория „Интелект“ е „Оптикс” АД – София за усвояване на петорно интегрирана система за управление от серията ISO, защита на промишлен дизайн за 16 изделия и въвеждане на производство за микрооптика и щаблещи.

В последната пета категория „Инициатива“ наградата отиде при „Мебел стил” ООД – Търговище за реализиране на група инициативи, позволили експлоатация на нова производствена мощност, въвеждане на нова технология за корпусна мебел и постигнат 30-процентен ръст на работните места.

На победителите бяха връчени статуетки „Икар”.

Призът се връчва всяка година около 25 април – датата на учредяване на БСК, на фирми, научни колективи, физически лица и медии с особен принос за развитието на българската икономика.
 
Това е четвъртото по ред издание на конкурса.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg