БТК прекратява услугите си с Некском - България ЕАД

581
БТК прекратява услугите си с Некском - България ЕАД

Българската телекомуникационна компания прекратява услугите по взаимно свързване на обществени далекосъобщителни мрежи с алтернативния оператор Некском - България ЕАД.

Това ще доведе до невъзможност на абонатите на Некском да се свързват с клиентите на най-голямата фиксирана мрежа в страната, тази на БТК и обратно.

Спирането на услугата по взаимното свързване е в резултат на непогасените от началото на тази година задължения от страна на Некском по договори с БТК, се посочва в съобщение на Българската телекомуникационна компания.

От началото на 2007 екипите на БТК многократно са отправяли запитвания към алтернативния оператор за възстановяване на дължимите суми.

До момента не са постъпили плащания по договора, независимо от факта, че задълженията са за над 600 000 лв.

Въпреки значителното просрочване, досега Управленският екип на БТК не е приложил клаузата за незабавно прекратяване на договора поради неплащане, за да не бъдат ощетени клиентите на двете компании.

Според договора между БТК и Некском алтернативният оператор има задължение да заплаща дължимите суми в 30-дневен срок след дата на издаване на фактурата.

Спирането на услугата ще се отрази на клиентите и на двата телекома, но закъснението на плащанията от страна на Некском прави предоставянето на тези услуги невъзможно.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...