БТПП и БАН обединяват усилията си за свързване на науката с бизнеса

386
БТПП и БАН обединяват усилията си за свързване на науката с бизнеса

Българската търговско-промишлена палата и Българската академия на науките подписаха Протокол за намерение. Целта на документа е да се обединят усилията между бизнеса и академичните среди за създаване на Център за внедряване на нови технологии за малките и средни предприятия в България, както и за развитие и прерастване на центъра в Технологичен парк за развитие на научната и развойна дейност в помощ на малките и средни предприятия.

Изграждането на комуникационна връзка между бизнеса и науката ще спомогне за създаването у нас на общество на пазарните иновации, посочват от БТПП. Резултатът трябва да носи потенциални ползи на двете страни при практическа реализация на конкретни проекти, като бизнесът постоянно да добавя стойност към предлаганите стоки и услуги, а изобретателите и учените да намират търговско приложение на идеите си.

Сред приоритетите на БТПП, като най-голямата работодателска организация, е подпомагането на фирмите при интеграцията във вътрешния пазар на ЕС чрез консултации по усвояване на средства за развитието на нови технологии по европейски програми, както и популяризиране на най-добрите европейски практики в областта на трансфера на технологии.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg